Loading...

Potřebujete poradit, nebo objednat?  phone contact  +420 702 333 171  (po-pá 8-18 h)

Jak na vánoční výzdobu hrobu

13.12.2022 10:32

Během období vánočních svátků si dáváme záležet na tom, aby vypadal hrob našich nejbližších pěkně upraveně. Kromě tradičních dekorací z chvojí ho zajímavě oživí i keramika. Vsadit můžete třeba na originální lampy či půvabné andělíčky.



Převlékněte hrob do slavnostního hávu

Předvánočnímu období nelze upřít zvláštní, dokonce až lehce magickou atmosféru. A zatímco děti zvědavě a naplněné nedočkavostí očekávají Štědrý den, mnozí dospělí během adventu vzpomínají na své blízké, kteří je již opustili. Není proto divu, že naše kroky vedou často na hřbitov, abychom hrob před vánočními svátky upravili a slavnostně ozdobili.

K vánoční výzdobě hrobu se hodí především jehličnany, ať už v podobě půvabné vazby nebo klasického věnce. Jehličnany lze doplnit například větvičkami jiných dekorativních keřů, šiškami, suchými plody, umělými květinami nebo mašličkami. Použít však lze třeba i vánoční ozdoby. Záleží především na vkusu každého z nás. Pokud není příliš velké sucho, může přírodní dekorace z jehličnanů na hrobě vydržet až několik týdnů

Z živých květin se v zimním období osvědčil především vřes, který existuje v mnoha nádherných barevných variantách a s mrazivými teplotami si hravě poradí.



Originální keramické lampy hrob rozzáří

Zima je obdobím chladných dnů, brzkého stmívání a také časem, kdy příroda odpočívá a nabírá sílu. Není divu, že i hřbitov může působit v této části roku poněkud tmavě a ponuře. Hrobové místo však krásně rozzáří hřejivé světlo zapálených svíček. A také ty si zaslouží pohodlný domov. Dobře se jim bude bydlet třeba v originální keramické lampě ve tvaru koule. Uvnitř bude totiž svíčka dobře chráněná před nepříznivým počasím, zejména před větrem a sněhem či deštěm.



Hřbitovní lampa z keramiky je k dispozici ve čtyřech neutrálních barevných odstínech. Její povrch je zdobený decentním rostlinným motivem včetně prolamovaných lístečků, kterými poté zapálené světlo svíčky probleskuje do okolí. Lampa je zhotovená z kvalitní a odolné mrazuvzdorné keramiky.

A pokud máte obavu, že by mohl lampu z hrobu někdo odcizit, jednoduše si na ni nechte zhotovit nesmazatelný nápis podle vlastního přání. Tím se riziko krádeže výrazně eliminuje.



Půvabný andělíček na hrob dohlédne

Slavnostní výzdobu hrobu můžete doplnit o keramického andělíčka, který nad ním bude držet ochranou ruku. A navíc hrobovou výzdobu krásně oživí.

V naší keramické dílně to vypadá skoro jako v nebi. Andělíčky jsme si pro vás totiž nachystali v mnoha různých variantách a záleží pouze na vás, který z nich vás nejvíce osloví. Může to být třeba keramický anděl s poctivými barokními tvary, který má přírodní hnědý odstín a bělostná křídla. Anebo poněkud zasněný anděl, jenž je k dispozici rovnou ve dvou decentních barevných provedeních.

Pro umístění na hrob se hodí i hlavička malého andílka, stejně jako bysta anděla na stojánku nebo i bez něj. Také všichni andělíčky jsou zhotoveny z mrazuvzdorné keramiky.



Každou z těchto andělských keramických dekorací můžete na náhrobní desku či jiné vhodné místo přilepit. K tomu doporučujeme použít speciální bezbarvý tmel. Ten udrží andílka bezpečně na jeho místě, přesto lze však tmel kdykoliv v případě potřeby opětovně a bez poškození dekorace odstranit.

Půvabní andělé z keramiky se hodí nejenom na hrob, ale mohou se stát rovněž nápaditým a originálním vánočním dárkem, případně kouzelnou bytovou dekorací.


2023 © Keramika Bránice | Created by Exitshopák.cz
Obchod funguje na systému Exitshop.cz
Exitshop.cz - Váš e-shop 2.0